Aspergesalade met avocado

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-10-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bosje dunne groene asperges
  • 4 hard gekookte eieren
  • 1 blikje mini maiskolfjes
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 uitgeperste citroen
  • 1 theel. suiker
  • zout en peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 plakken rauwe ham
  • 6 zwarte olijven
  • blaadjes sla

Bereiden

Snijd de asperges zonodig op gelijke lengte en kook in ca 5 min. beetgaar. Laat ze afkoelen en uitlekken.Houd er 8 apart en snij de rest in stukjes.Doe ze in en kom.Laat vervolgens de maiskolfjes uitlekken.Houd er 4 apart en snijd de rest in stukjes.Voeg de stukjes asperges en maiskolfjes bij elkaar.Halveer de avocado's in de lengte,wip de pit eruit en trek de schil van het vruchtvlees.Snijd de avocado's in blokjes en doe ze in de kom. Roer de suiker en wat zout en peper door het citroensap en schep het meteen door de avocado salade om verkleuring te voorkomen.Roer de olie erdoor en zet de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verdeel de achtergehouden asperges over de plakjes ham.Zorg dat de punten eruitsteken en rol ze op. Bekleed een platte ronde schaal met blaadjes sla.Schep in het midden een bergje van de avocado salade.Leg om en om de hamrolletjes en de maiskolfjes op de schaal met de punten naar het midden.Garneer de rand met plakjes ei en plakjes ontpitte olijven.

Bronvermelding