Menu
Albondigas
Ingrediënten
- 2 sneetjes witbrood
- 3 eetl droge witte wijn
- 1 sjalotje
- 1 ei
- 1/2 theel zout
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 2 eetl peterselie(diepvries)
- 250 gram half-om-half gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetl olijfolie
- 11/2 dl gezeefde tomaten
Bereiden
Van brood korstjes afsnijden,brood op bord leggen en wijn erover sprenkelen.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
Brood ,ei,sjalot,zout,nootmuskaat en 1 eetlepel peterslie door het gehakt mengen.
Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen.Peper wassen.
en halveren.Zaadjes verwijderen ,peper in reepjes snijden en door gehakt mengen en op smaak brengen met vers gemalen peper.
Van gehakt 20 kleine balletjes vormen.In pan olie verhitten.
Gehakt in ca 5 minuten rondom bruin bakken.
Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in de pan schenken en gerecht afgedekt 15 minuten op laag vuurtje verwarmen .
Gehakt balletjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren
Materialen
bord,messen,knoflook pers ,pan,