Gegrilde courgette met gerookte zalm

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 avocado
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1/2 citroen
  • 1 paar druppels tabasco
  • 1 scheut olijfolie
  • 20 gram alfalfa

Bereiden

Schaaf de courgette in 8 lange plakken en bestrijk beide kanten met een beetje olijfolie. Verwarm de grillpan en gril de courgette aan beide kanten bruin. Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees (of prak het fijn met een vork) samen met de citroensap en de tabasco. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk elke plak courgette met wat avocado mousse en beleg met de gerookte zalm. Rol de belegde courgetteplakken op en zet ze vast met een cocktailprikker. 2 courgetterollen per persoon. Ook leuk als borrelhapje!

Materialen

kaasschaaf voor het schaven van de courgette grillpan eventueel een keukenmachine voor het pureren van de avocado (kan ook met een vork worden geprakt)

Bronvermelding