Kerstomaatjes uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 trossen kers-trostomaatjes (ong. 400gr)
  • 1 el sherry- of balsamicoazijn
  • 2-3 el basilicumolie
  • zeezout, versgemalen peper
  • 1 el grof gesneden verse basilicum

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Knip de trossen met tomaatjes in kleine, handzame trosjes en leg ze naast elkaar in een bakblik of ovenschaal. Sprenkel de azijn en de basilicumolie erover en bestrooi met zout en peper. Schuif het bakblik in de oven en verwarm de tomaatjes ong. 10 min. tot ze openspringen. Schenk het vocht uit het bakblik voorzichtig in een kommetje. (Gebruik dit eventueel in een dressing voor gemengde salade). Bestrooi de tomaatjes met het basilicum.

Materialen

Oven, bakblik of ovenschaal, kommetje.

Bronvermelding