Kabeljauw in witte wijnsaus met druiven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-12-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks Sjalotten, gesnipperd
  • 2 el boter
  • 400 g Kabeljauwfilet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g druiven, gehalveerd
  • 100 ml Slagroom
  • 2 takjes selderij gesneden

Bereiden

1. Oven voorverwarmen op 200 Graden C. In koekenpan sjalotten en selderij in 1 el boter fruiten. Vis bestrooien met zout en peper en op sjalotten leggen. Rest van boter verdelen en op vis leggen. Wijn erbij schenken. Schaal op rooster in midden van de oven schuiven en vis in 20 min. gaar laten worden. 2. Oven uitschakelen. Vis uit oven nemen en vocht ui schaal in pannetje schenken. Druiven naast vis leggen en schaal in uitgeschakelde oven terug plaatsen. Vocht op hoog vuur laten inkoken tot 2 el. Room toevoegen en saus nog 3 min. zachtjes laten koken. Saus over de vis schenken. Lekker met ge-kookte aardappels en broccoli.

Materialen

Ovenschaal, ingevet

Bronvermelding