Menu
'Wentelteefjes uit de Oven', van Conny
Ingrediënten
- Frans Brood (stokbrood) .......
Bereiden
Frans Brood (stokbrood)
ongeveer 100 g boter (zacht)
2 grote eieren
bijna 1/2 l volle melk
3 eetl suiker
-
Snijd het brood diagonaal in sneetjes van ongeveer 2 cm. dik, zodat je
op ongeveer 12 sneetjes uitkomt. De korstjes kunnen aan het brood blijven, wat een knapperig kantje geeft.
-
Beboter de sneetjes aan 1 kant leg ze met de beboterde zijde naar boven als 1 laag in een beboterd 30 x 20 x 5 cm. bakblik, ovenschotel. Zorg dat de sneetjes dicht tegen elkaar aangedrukt liggen.
Roer eieren, melk en eventueel een snufje zout tot het goed gemengd is.
Schenk de melk-ei massa over het brood. Bedek met folie en laat het koud worden. Hierdoor kan het brood de melk-ei opzuigen.
-
Laat de volgende dag, of later op de dezelfde dag, de schotel op kamer
temperatuur komen. Breng de oven op temperatuur 220 graden Celcius.
Strooi de suiker over het brood, en bak het geheel (onbedekt) in het
midden van de oven totdat het brood gerezen is, (als bij een soufflé)en
boven op goudbruin is geworden. Dit duurt 20-25 minuten.
-
Serveer meteen, met Maple stroop of andere vloeibare vruchten jam of
stroop; zelfs appelstroop of appelmoes smaakt hier goed bij.
Materialen
Kan de avond van te voren klaar gezet worden en kort voor het aan tafel gaan worden gebakken. Erg makkelijk voor een zondagmorgen brunch.