'Koud buffet, niet schrikken', verz. door Erie

Anders, Buffet, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-11-2019 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • lees beneden, misschien voor meer personen ......

Bereiden

200 g aardappels (gaar en koud), 100 g appels, 100 g augurk, 100 g ui of zilverui, 100 g vlees, zout en peper, 2 eetl mayonaise, 1 tl mosterd, 1 tl ketchup. - Aardappels en vlees klein snijden eventueel met een keukenmachine. Appel, ui en augurk even in de keukenmachine fijn hakken en vermengen met de aardappels. Zout en peper toevoegen. Dan mayonaise toevoegen met mosterd en ketchup en vermengen, als hij te dik blijft iets mayonaise toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik. - 200 g aardappels (gaar en koud), 100 g appels, 100 g augurk, 100 g ui of zilverui, 100 g zalm (uit blik), zout en peper, 2 eetl mayonaise, 2 eetl ketchup. - Aardappels en zalm klein snijden eventueel met een keukenmachine. Appel, ui en augurk even in de keukenmachine fijnhakken en vermengen met de aardappels. Zout en peper toevoegen. Dan mayonaise toevoegen en ketchup en vermengen, als hij te dik blijft iets mayonaise of ketchup toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik, eventueel wat dille toevoegen. - 200 g kip gekookt, 100 g selderij (bleekselderij), 100 g verse ananas, 100 g appel, 2 eetl mayonaise, 10 cc room, dille, bieslook, peper en zout, knoflook. - Gekookte kip fijn snijden, bleekselderij afblancheren en in gelijke delen snijden. Ananas en appel toevoegen. Saus maken met mayonaise, room, dille bieslook peper en zout en wat knoflookpoeder. Alles luchtig door elkaar scheppen. Voor haring is er wel een recept maar deze wordt het meest met uitjes gegeten. Let wel op dat de haring vers is en mooi rood van binnen, serveer de uitjes er apart bij voor de mensen die er uitjes bij wensen. - varkensrib, het bot waar de rib aan vast heeft gezeten (de kroon), sla, rozemarijn en diverse garnituren naar keuze. - Bereid de varkensrib met lekkere pikante kruiden. Het bot ontdoen van vleesresten en de botdelen inpakken in aluminiumfolie. Het geheel insmeren met wat ketjap en wat bruine suiker en in de oven mooi bruin en gaar maken. Sla op een mooie schaal dresseren en daar het bot opleggen, aluminiumfolie verwijderen. Het vlees in mooie plakken snijden en mooi tegen de kroon leggen - dakpansgewijs. Garneren met wat rozemarijn en wat garnituur naar keuze. - meloen (div. soorten mogelijk), aardbeien, ananas, druiven (wit en blauw), kiwi, peer, appel, sinaasappel - diverse andere soorten mogelijk. 1/2 liter witte wijn, 200 g suiker, laurierblad, kaneelpijpje. - Fruit schoonmaken en in gelijke delen snijden. Witte wijn 1/2 l met 200 g suiker opzetten en daarin laurierblad en kaneelpijpje. Dit geheel inlaten koken en laten afkoelen. Dit over de fruitsalade gieten en 30 minuten inlaten trekken. Dan serveren in een grote schaal of in een pompoen zonder vocht, afgarneren naar keuze. - 500 g garnalen (klein), dille, pimentos (paprikareepjes), peper en zout. - Garnalen spoelen en droog deppen. Dille fijnsnijden en de pimentos ook, dit vermengen met de garnalen, en op smaak brengen met peper en zout. Ook kun je cocktailsaus vermengen met de salade . Garneren met rivierkreeftjes of takje dille en of grote garnalen scampi's. Dit kan afzonderlijk worden geserveerd of bij een salade. Je kunt bij jouw salade diverse garnituren serveren zoals: Gevulde eitjes: boter, eigeel, mayonaise, peper en zout. Gevulde tomaten: met garnalensalade, krabsalade of rauwkost. Diverse rauwkosten: tomatensalade, komkommersalade enz. Augurk, zilveruitjes Hamrolletjes met asperges

Bronvermelding