Menu
Mole saus
Ingrediënten
- 6 a 7 gedroogde rode chili pepertjes
- 2 tsp koriander zaadjes
- 1 tsp sesam zaadjes
- 25 gr amandelschaafsel
- 5 korrels zwarte peper
- 2 a 3 kruidnagels
- 3 teentjes knoflook geperst
- 1 tbsp cacao poeder
- zonnebloem olie om in te bakken
- 1 blik tomaten blokjes
- kaneel
- suiker naar smaak
- 150 ml bouillon
- 100 gr 72% chocola in kleine stukjes geraspt/gehakt
- 2 uien klein
Bereiden
snipper de uien.
chillies, coriander, sesam, amandelen, peper en kruidnagel in een vijzel door elkaar malen. in een droge koekenpan ongeveer 1 minuut bakken tot het een klein beetje zwart wordt.
in een pan de uien, knoflook en cacao in een beetje olie bakken. (ongeveer 2 minuten). doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. doe de droge gebakken kruiden erbij met de kaneel, suiker en bouillon. laat 25 min met deksel op pan sudderen.
pureer met staafmixer/blender.
schep de chocola erdoor. goed roeren.
deze saus is nogal heftig, met veel smaaklagen. het best apart geserveerd dat een ieder zelf de hoeveelheid kan bepalen.
deze saus kan goed ingevroren worden.
.
voor vegetariers lekker als saus bij: tortilla wraps gevuld met pompoen
- 2 kleine pompoenen voor 4 personen
- verse koriander
- 1 blikje refried beans (of rode kidney bonen, kapot geprakt)
snij de pompoen in blokjes van 2 cm. rooster in de oven of stoof de blokjes in een grote pan tot ze gaar zijn maar niet papperig.
meng de pompoen en de bonen in een pan goed door elkaar en laat dit goed warm worden. roer een half bosje verse koriander erdoor en kruid naar smaak met peper en zout.
Voor niet vegetariers kan de saus geserveerd worden bij tortilla's gevuld met blokjes kip.
op tafel serveren met:
- sour cream
- sla
- tomaat
- komkommer