Erwtensoep van mijn moeder

Soepen, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 05-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gr krabbetjes
  • 1 1/2 pak spliterwten
  • 1 hand rijst
  • 250 gr prei
  • 1/2 knol selderij
  • 5 blokken vleesbouillon

Bereiden

Grote pan voor de helft vullen met water en met wat zout het water aan de kook brengen. Als het water kookt, de krabbetjes in de pan doen. Ze moeten wel onder water staan. Als het water weer kookt, het vuur lager zetten en 1 1/2 uur laten trekken. De krabbetjes met een schuimspaan uit de pan halen. Spliterwten wassen en in de pan doen. Rijst en prei in de pan erbij. De knolselderij schoonmaken en in stukjes snijden en in de pan doen. De bouiloonblokken erbij en de soep 2 uur laten trekken onder af en toe roeren. Het vlees van de botjes van de krabbetjes halen en bij de soep doen. De pan op een gewoon vuur op de laagste stand zetten. Als de soep dik genoeg is op het kleinste pitje zetten. Klaar, Eeet smakelijk

Bronvermelding