Menu
Anne's mon chou taart
Ingrediënten
- 200 gr tarwekoekjes
- 150 gr roomboter
- 2 pakjes mon chou
- 2x1/4 l slagroom
- 125 gr basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes klopvast
- 1 pot Jonkerfris vlaaivulling (bosvruchten, kersen)
Bereiden
Verkruimel de koekjes (in keukenmachine).
Smelt de boter en laat deze enigszins afkoelen.
Vermeng de gesmolten boter met de keoekkruimels tot een stevig 'deeg'.
Verdeel het 'deeg' over de bodem van een ingevette springvorm en druk de deegmassa goed aan.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de klopvast.
Roer in een andere kom de mon chou zacht met de basterdsuiker.
Schep de slagroom door het mon chou mengsel en verdeel de massa over de koekbodem.
Laat de taart een nacht in de koelkast opstijven.
Verdeel vlak voor het serveren de jonkerfrisvlaaivulling over de taart.