'Aardappelen met Lamsvlees uit de oven', verz. door Roderik

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-04-2019 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g doorregen lamslappen .....

Bereiden

1,5 kg afkokende aardappelen 600 g doorregen lamslappen 1 grote ui 6 teentjes knoflook 1 takje rozemarijn 5 eetl olijfolie zout en peper - Schil de aardappelen en snijd deze in dikke plakken. Snijd het vlees in blokken van ca 3 x 3 cm. Snijd de gepelde ui in smalle halve ringen. Plet de ongepelde knoflooktenen met de platte kant van een mes of met de bodem van een steelpan. - Breek het takje rozemarijn in stukjes. Verwarm de oven voor op 200ºC Schep alle ingrediënten in een grote kom met de olie en wat zout en peper goed door elkaar. - Schep het mengsel in een ovenschaal en schuif die ca. 1 uur en 20 minuten in een voorverwarmde oven. Schep alles in die tijd een paar keer om, zodat het vlees en de aardappelen gelijkmatig gaar en bruin worden.

Bronvermelding