Menu
'Aardappelen met Lamsvlees uit de oven', verz. door Roderik
Ingrediënten
- 600 g doorregen lamslappen .....
Bereiden
1,5 kg afkokende aardappelen
600 g doorregen lamslappen
1 grote ui
6 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
5 eetl olijfolie
zout en peper
-
Schil de aardappelen en snijd deze in dikke plakken.
Snijd het vlees in blokken van ca 3 x 3 cm.
Snijd de gepelde ui in smalle halve ringen. Plet de ongepelde knoflooktenen met de platte kant van een mes of met de bodem van een steelpan.
-
Breek het takje rozemarijn in stukjes.
Verwarm de oven voor op 200ºC Schep alle ingrediënten in een grote kom met de olie en wat zout en peper goed door elkaar.
-
Schep het mengsel in een ovenschaal en schuif die ca. 1 uur en 20 minuten in een voorverwarmde oven. Schep alles in die tijd een paar keer om, zodat het vlees en de aardappelen gelijkmatig gaar en bruin worden.