Muffins met appel (Sonja Bakker)

Anders, Brunch, 12 personen, Anders.

Laatst aangepast: 05-12-2007 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 125 gram Bak & Braad
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels citroensap
  • 7 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 jonagold appels

Bereiden

Doe de Bak & Braad met de suiker in een kom en mix het geheel met de mixer. Doe één voor één de eieren erbij met telkens 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel per ei. Als het goed is gemengd de rest van het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder erbij doen. Als laatste het citroen-en sinaasappelsap. Nu de kaneel en speculaaskruiden erbij en nog een keer goed met de mixer mengen. De appels schillen en in kleine blokjes snijden en deze voorzichtig door het beslag scheppen. Het beslag over 12 vormpjes verdelen en in 16 minuten afbakken op 170 graden.

Materialen

muffinvormpjes of siliconenvormpjes

Bronvermelding