'Groenteterrine met koriander', verz. door Ine

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 15-03-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g bloemkoolroosjes .......

Bereiden

200 g kleine, gekookte bloemkoolroosjes 200 g kleine, gekookte broccoliroosjes 2 jonge, gekookte worteltjes in schijfjes 200 g gekookte groene asperges 150 g gekookte erwtjes 5 blaadjes gelatine (2 g per blaadje) 80 cl kippenbouillon 1 koffielepel korianderkorrels 5 cl droge witte wijn sap van 1 citroen 3 soeplepels verse koriander olie voor de schotel zout, peper van de molen - Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Breng de bouillon aan de kook met de korianderbolletjes, de wijn, het citroensap, zout en peper. Laat 5 minuten doorkoken. Zeef en voeg de verse koriander toe en vervolgens ook de met de hand uitgeknepen gelatine. Laat wat afkoelen. - Bestrijk een glazen terrine met olie. Giet er 2 cm gelei in en laat 5 minuten opstijven in de diepvriezer. Verdeel er vervolgens de groenten in regelmatige laagjes op. Overgiet opnieuw met de gelei. Laat 6 uur opstijven in de koelkast. - Snijd in dikke schijven om op te dienen.

Bronvermelding