Menu
'Groenteterrine met koriander', verz. door Ine
Ingrediënten
- 200 g bloemkoolroosjes .......
Bereiden
200 g kleine, gekookte bloemkoolroosjes
200 g kleine, gekookte broccoliroosjes
2 jonge, gekookte worteltjes in schijfjes
200 g gekookte groene asperges
150 g gekookte erwtjes
5 blaadjes gelatine (2 g per blaadje)
80 cl kippenbouillon
1 koffielepel korianderkorrels
5 cl droge witte wijn
sap van 1 citroen
3 soeplepels verse koriander
olie voor de schotel
zout, peper van de molen
-
Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Breng de bouillon aan de kook met de korianderbolletjes, de wijn, het citroensap, zout en peper. Laat 5 minuten doorkoken. Zeef en voeg de verse koriander toe en vervolgens ook de met de hand uitgeknepen gelatine. Laat wat afkoelen.
-
Bestrijk een glazen terrine met olie. Giet er 2 cm gelei in en laat 5 minuten opstijven in de diepvriezer. Verdeel er vervolgens de groenten in regelmatige laagjes op. Overgiet opnieuw met de gelei. Laat 6 uur opstijven in de koelkast.
-
Snijd in dikke schijven om op te dienen.