'Ratatouille met gehaktballen', door Alice (Frans)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 31-01-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 paprika's; rood, geel, groen en .......

Bereiden

2 uien 2 tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 3 paprika's; rood, geel, groen 2 potjes crème fraîche 300 g gehakt olie peper en zout gehaktkruiden paneermeel rijst - Snijd de uien, paprika's, aubergine en courgette in stukken. Verhit wat olie in een grote pan en pers hierin de knoflook. Voeg vervolgens de uien toe en bak op een matig vuur de uien fruitig. Voeg de overige groenten toe en roer goed door elkaar. Voeg peper, zout, kerrie en eventueel andere kruiden toe en doe de deksel op de pan. Laat op een zacht vuur de groenten goed gaar worden. - Bereid de gehakt met de gehaktkruiden, een ei, eventueel een uitje en wat knoflook en kneed dit goed door elkaar met de paneermeel. Maak een goede 'deeghomp' en rol mooie gehaktballen van middelmatige grootte. Braad wat boter in een pan en bak de gehaktballen goed aan. Laat op een zacht vuur een goed kwartier gaar sudderen. - Kook ondertussen de rijst. - Voeg de crème fraîche toe aan de groenteratatouille tot een romige dikke saus ontstaat. Vervolgens de gehaktballen uit het vet halen en in de ratatouille mee roeren.

Bronvermelding