Briesoep met fourme d'ambert

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-02-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 25 gram boter
  • 200 gram brie (president)
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml droge witte wijn
  • 500 ml kippebouillon (tablet)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 50 gram fourme d'ambert (verkruimeld)
  • 1 pot geroosterde paprika (Merza 465gram)

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 graden. In soeppan sjalot in boter glazig fruiten. Brie, in stukjes,toevoegen. Bloem erover strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Wijn toevoegen en blijven roeren totdat alle wijn door de bloem is opgenomen. Scheut voor scheut de kippenbouillon in de pan schenken en al roerend verhitten totdat een gladde, licht gebonden soep ontstaat. Citroensap toevoegen als de soep niet goed bindt. Stokbrood met fourme d'ambert beleggen en 10 min. in de oven bakken tot de kaas gesmolten is. Paprika in dunne reepjes snijden en de laatste minuut door de soep roeren en mee verwarmen. Soep op smaak brengen met peper en zout en in diep bord scheppen. Brood in de soep leggen en direct serveren

Bronvermelding