'Gemengde Salade met Avocadosaus', van Annelien

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 avocado's en ........

Bereiden

1 citroen 2 avocado's 1 prei (200 g) 1 groene paprika ½ komkommer zout peper 1 ½ eetl mayonaise 3 eetl medium sherry 1 bakje tuinkers - Citroen uitpersen (3 eetl sap). Avocado's in de lengte halveren, pit verwijderen. Met lepel vruchtvlees aan één stuk eruit scheppen. Eén lege avocadohelft bewaren. Vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden. Besprenkelen met 1 eetl citroensap. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. Alleen groen van prei in heel fijne reepjes snijden (rest van prei wordt niet gebruikt). In vergiet wassen. - Paprika wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. In kleine reepjes snijden. Komkommer wassen. In kleine reepjes snijden. In kom doen: avocado (4 eetl avocadoblokjes apart houden), prei paprika en komkommer. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Afgedekt in koelkast zetten. - Boven kommetje achtergehouden avocadoblokjes door zeef wrijven. Mousse vermengen met: mayonaise, 2 eetl citroensap en sherry. Tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In lege avocadohelft scheppen. Afgedekt in koelkast zetten. - Boven salade tuinkers van bedje knippen, erdoor scheppen. Op platte schaal salade en avocadosaus rangschikken.

Bronvermelding