Menu
'Gemengde Salade met Avocadosaus', van Annelien
Ingrediënten
- 2 avocado's en ........
Bereiden
1 citroen
2 avocado's
1 prei (200 g)
1 groene paprika
½ komkommer
zout peper
1 ½ eetl mayonaise
3 eetl medium sherry
1 bakje tuinkers
-
Citroen uitpersen (3 eetl sap). Avocado's in de lengte halveren, pit verwijderen. Met lepel vruchtvlees aan één stuk eruit scheppen. Eén lege avocadohelft bewaren. Vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden. Besprenkelen met 1 eetl citroensap. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. Alleen groen van prei in heel fijne reepjes snijden (rest van prei wordt niet gebruikt). In vergiet wassen.
-
Paprika wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. In kleine reepjes snijden. Komkommer wassen. In kleine reepjes snijden. In kom doen: avocado (4 eetl avocadoblokjes apart houden), prei paprika en komkommer. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Afgedekt in koelkast zetten.
-
Boven kommetje achtergehouden avocadoblokjes door zeef wrijven. Mousse vermengen met: mayonaise, 2 eetl citroensap en sherry. Tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In lege avocadohelft scheppen. Afgedekt in koelkast zetten.
-
Boven salade tuinkers van bedje knippen, erdoor scheppen. Op platte schaal salade en avocadosaus rangschikken.