Menu
Champignonsaus
Ingrediënten
- 50 gram bloem
- 50 gram boter (dus geen margarine)
- 0,5 liter groentebouillon (mag van een blokje of poeder)
- 0,5 bakje champignons, in plakjes gesneden
- 1 handvol platte peterselie, gehakt
- 0,5 handvol selder (het groene kruid dus)
- 1 snufje zout naar smaak
Bereiden
smelt de boter in de pan, maar laat deze niet bruin worden.
roer er dan de bloem bij, totdat deze goed vermengd is met de boter. klop er voorzichtig met de garde beetje bij beetje de bouillon bij, totdat al het vocht goed is opgenomen en een mooie gladde saus ontstaat.
doe er dan de champignons bij, en roer goed door, laat zachtjes even pruttelen op een klein vuur. groen (selder en peterselie) toevoegen, en weer goed roeren en even smaken laten intrekken. zwarte peper uit de molen erbij doen en naar smaak zout.
als pasta saus geschikt voor 4 personen, als saus bij een mooie lap vlees geschikt voor 6 personen.
Materialen
snijplank, mes, koekenpan of sauspan, houten lepel, garde