Stoof met bastognekoeken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 150 minuten,

Laatst aangepast: 05-12-2007 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen, in blokken gesneden
  • 2 hele grote uien, in ringen (of 4 tot 6 van gewoon formaat)
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • beetje bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 flesje Leffe dubbel (bruin bier)
  • 1 scheutje natuurazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 4 bastogne koeken

Bereiden

wentel de blokken vlees in de bloem. doe een klont boter in de pan en bak de uien aan tot ze glazig en zacht zijn, doe er dan de knoflook bij. voeg het vlees toe, en bak het tot het niet meer rood is. voeg dan het flesje bier en een scheutje azijn toe. doe de laurierblaadjes en de kruidnagels in het thee-ei en hang dit in de pan. leg de bastogne koeken erop, deksel op de pan, roer de koeken na ongeveer 15 minuten (dan zijn ze helemaal zacht) goed door. laat nu ruim 2 uur pruttelen op het sudderpitje en de vlamverdeler. tussendoor om de zoveel tijd goed roeren. breng het op smaak met peper en zout. serveer met frieten en rode kool of stoofpeertjes en sla

Materialen

braadpan, houten lepel, knoflookpers, snijplank, thee-ei

Bronvermelding