Menu
Linzensoep met lamsvlees
Ingrediënten
- 300 gr lamsvlees, in blokjes
Bereiden
3 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
1 envelopje saffraan
1 blik tomatenblokjes
50 gr verse selderij, grof gehakt
1,5 liter vleesbouillon (evt van tablet)
50 gr bloem
1 blik linzen (400gr), uitgelekt
Olie in pan verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui en tomatenpuree toevoegen en 2-3 min meebakken. Paprikapoeder, saffraan, tomatenblokjes en helft van selderij door vlees scheppen.. Bouillon erbij schenken en 45 min zachtjes laten koken, tot vlees lekker mals is. Op smaak brengen met zout en peper.
In kommetje bloem met 2 el water gladroeren. Bloempapje door soep roeren en nog 2-3 min laten koken tot soep bindt. Linzen erdoor scheppen en kort meewarmen.
Soep in 4 diepe borden scheppen en garneren met rest van selderij.
Met brood.