Menu
Aardbeientaart
Ingrediënten
- 50 gr Becel multi voor koken.
- 200 gr Tarwebiscuits.
- 2 eetl Aardbeien halvajam.
- 4 Eidooiers.
- 100 gr Suiker.
- 2 zakjes Vanillesuiker.
- 65 gr Bloem.
- 250 ml Halfvolle melk.
- 250 ml Slankroom.
- 250 gr Aardbeien.
- 2 Kiwi's.
Bereiden
* In de keukenmachine biscuits fijnmalen.
* Becel en jam erdoor mengen.
* In de taartvorm kruimeldeeg over bodem en wanden verdelenen goed aandrukken.
* In een kom eierdooiers, suiker en vanillesuiker met de mixer in ca 5 min dik en romig mixen.
* Bloem zeven en door eimengsel spatelen.
* In een pan melk en slagroom aan de kook brengen.
* Al kloppende in kleine scheutjes door eimengsel kloppen.
* Mengsel terug in de pan schenken en al roerende op zacht vuur laten indikken tot een dikke vla.
* Pan in bak koud water zetten en vanilleroom laten afkoelen..
* Regelmatig roeren.
* Aardbeien de kroontjes eraf halen, wassen en halveren.
* Kiwi's schillen en in plakken snijden.
* Afgekoelde vanilleroom over taartbodem verdelen.
* Op ene helft van de taart aardbeien en op de andere helft plakjes kiwi leggen.
* Taart in de koelkast 1n 1/2 uur laten opstijven.
Materialen
* Keukenmachine. * Mixer. * Mes. * Springvorm. * Kom. * Garde. * Steelpan. * Zeef.