Aardbeientaart

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 10-12-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr Becel multi voor koken.
  • 200 gr Tarwebiscuits.
  • 2 eetl Aardbeien halvajam.
  • 4 Eidooiers.
  • 100 gr Suiker.
  • 2 zakjes Vanillesuiker.
  • 65 gr Bloem.
  • 250 ml Halfvolle melk.
  • 250 ml Slankroom.
  • 250 gr Aardbeien.
  • 2 Kiwi's.

Bereiden

* In de keukenmachine biscuits fijnmalen. * Becel en jam erdoor mengen. * In de taartvorm kruimeldeeg over bodem en wanden verdelenen goed aandrukken. * In een kom eierdooiers, suiker en vanillesuiker met de mixer in ca 5 min dik en romig mixen. * Bloem zeven en door eimengsel spatelen. * In een pan melk en slagroom aan de kook brengen. * Al kloppende in kleine scheutjes door eimengsel kloppen. * Mengsel terug in de pan schenken en al roerende op zacht vuur laten indikken tot een dikke vla. * Pan in bak koud water zetten en vanilleroom laten afkoelen.. * Regelmatig roeren. * Aardbeien de kroontjes eraf halen, wassen en halveren. * Kiwi's schillen en in plakken snijden. * Afgekoelde vanilleroom over taartbodem verdelen. * Op ene helft van de taart aardbeien en op de andere helft plakjes kiwi leggen. * Taart in de koelkast 1n 1/2 uur laten opstijven.

Materialen

* Keukenmachine. * Mixer. * Mes. * Springvorm. * Kom. * Garde. * Steelpan. * Zeef.

Bronvermelding