Clubsandwich

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 16 sneetjes casinobrood wit
  • 4 blaadjes lollo biondo
  • 1 kleine appel met rode schil
  • 1 avocado rijp
  • 1/2 el citroensap
  • 1 perzik
  • 100 gram kipfilet fumé
  • 100 gram blauwschimmelkaas zacht
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl dragon
  • 50 gram alfalfa
  • 3 el boter
  • 3 el sandwichspread ananas kerrie

Bereiden

In droge koekenpan spek in ongeveer 3 minuten knapperig bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Sneetjes brood roosteren. Met scherp broodmes korstjes mooi recht afsnijden. Lollo biondo wassen en uitslaan. Appel goed wassen, in vieren delen, klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In breedte in dunne plakjes snijden. Appel en avocado besprenkelen met citroensap. Perzik schillen en in 12 partjes snijden. Kipfilet schuin in 8 plakjes snijden. In kommetje mayonaise, mosterd en dragon door elkaar roeren. Op vier bordjes 1 sneetje geroosterd brood leggen. Bestrijken met mosterdmayonaise. Alfalfa erover verdelen. Kipfilet en perzik erop leggen. 4 Sneetjes geroosterd brood dun besmeren met helft van boter. Met onbesmeerde kant op kipfilet leggen. Beleggen met lollo biondo. Kaas en appel erover verdelen. 4 Sneetjes geroosterd brood besmeren met sandwichspread en met onbesmeerde kant op sandwich leggen. Plakjes avocado dakpansgewijs erop leggen. Plakjes spek erover verdelen. 4 Sneetjes brood dun besmeren met rest van boter. Met besmeerde kant op spek leggen. Sandwiches op vier borden leggen.

Bronvermelding