'Gegratineerde varkenshaas', verz. door Wilco

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-03-2019 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g varkenshaas .......

Bereiden

750 g varkenshaas, 4 eetl olijfolie, zout, peper, 1 ui, 500g champignons, 1 teentje knoflook, peterselie(1 bosje), 3 bolletjes mozzarella, olie voor invetten - Verdeel de varkenshaas in 12 gelijke stukken. Maak de champignons goed schoon en snijd ze in plakjes. Was de peterselie en hak deze fijn.Snipper de ui. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd er 12 plakken van. Vet de ovenschaal in.Verwarm de oven voor op 200 graden. - Verhit de helft van de olijfolie en bak de varkenshaas circa 4 minuten aan. Keer ze daarbij om. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui glazig op een laag vuur. Voeg nu de champignonplakjes erbij. Pers de knoflook erbij. Laat zolang bakken totdat het vocht verdampt is. -- Doe de peterselie erbij en breng op smaak met peper en zout. Doe het champignonmengsel in de ovenschaal . Verdeel hierover de stukken varkenshaas. Leg de plakken mozzarella op het vlees. - Bestrooi dit met wat peper en besprenkel met de resterende olijfolie. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas goed gesmolten is.

Bronvermelding