Kerst Toastjes in rood en groen

Brood/sandwiches, Hapje, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 17-12-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Olijventapenade
  • Tomatensalsa:
  • pitabroodjes

Bereiden

Snij 10 pitabroodjes telkens in 4 stukken. Besmeer de binnenkant met een mengsel van olijfolie en geperste knoflook. Verwarm de oven voor op 180° en laat ze daar een kwartiertje bakken tot ze knapperig zijn. Voor het beleg: • Olijventapenade: Snipper 2 middelgrote uien en fruit ze met wat zout aan in olijfolie. Als de ui glazig begint te worden doe je er 3-4 geperste teentjes knoflook bij, en een beetje verse blaadjes tijm. Nog een paar minuutjes verder bakken en af en toe eens opschudden. Giet er dan een scheutje witte wijn bij en een eetlepel azijn. Aan de kook brengen en alle vloeistof laten verdampen op een zacht vuurtje. Als dat gebeurd is meng je dit met 150g ontpitte groene olijven. Alles fijnhakken met de keukenmachine en op smaak brengen met peper en zout. Laten afkoelen. • Salsa: Snij 200g in olie gemarineerde zongedroogde tomaten in blokjes. Meng de blokjes met limoensap, koriander, lente-ui, wat zout en eventueel wat knoflook. Vergeet zeker niet er een paar fijngesneden rode pepertjes bij te doen. Met de keukenmachine grof mixen. Beleg de pitatoastjes en presenteer ze samen op een grote schotel, met een kommetje zwarte olijven.

Bronvermelding