'(Slanke) Maaltijd - Kipsalade!

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-02-2018 | 216 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 4 el volle yoghurt
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el (noten)olie
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 2 tl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 gram krieltjes in de schil, schoongeboend
  • 30 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 250 gram gerookte kip
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 appel met schil, in dunne partjes
  • 100 gram rucola

Bereiden

Kook het ei in ca. 5 minuten hard. Spoel onder koud stromend water. Pel het ei, verwijder het eiwit (wordt niet gebruikt). Prak de eierdooier fijn met een vork. Roer een dressing van de eierdooier, yoghurt, mosterd en olie. Meng de bieslook erdoor en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Kook de krieltjes in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Halveer de krieltjes en schep ze om met de helft van de dressing. Rooster in een droge koekenpan de noten lichtbruin en neem ze uit de pan. Snij het kippenvlees in kleine stukjes. Schep vlak voor het opdienen de krieltjes met de bleekselderij, appel, kip en de rest van de dressing door elkaar. Verdeel de rucola over 4 borden, schep de salade erop en bestrooi met de noten. Geef er brood naar keuze bij.

Bronvermelding