Arabische ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2007 | 35 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr lamsgehakt (of rundergehakt)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 el kaneel
  • 1/2 el komijn
  • 1 tl kardemon
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el honing
  • 350 ml kippen- of groentenbouillon (pot van Struik)
  • scheut olijfolie
  • 100 gr pijnboompitten
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 1 gourgette in blokjes
  • 100 gr rozijnen, geweld
  • 1 bosje peterselie, gesneden
  • 1 bosje koriander, gesneden
  • 750 gr aardappels
  • 21/2 dl magere melk
  • 250 gr couscous
  • zout & peper
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd

Bereiden

De vleesvulling: Bak het gehakt rul en voeg hieraan de ui en de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree, kaneel, komijn, kardemom en kurkuma en honing toe en blus het mengsel af met de bouillon. Laat ongeveer 30 minuten sudderen in een gesloten pan. Groentevulling: Bak de pijnboompitten kort aan, voeg de amandelen toe en bak deze kort mee. Voeg de courgette en de rozijnen toe en als laatste de peterselie en koriander. Aardappelvulling: Kook de aardappelen en maak hier een puree van. Laat de couscous wellen in warm water. Voeg de melk, olijfolie, couscous, zout & peper toe aan de puree. Bereiden: Doe het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal, daar bovenop de noten met de courgette en de kruiden. Dek het geheel af met de puree en maak met de tanden van een vork een mooi motiefje erin. Plaats de schaal in de oven, 30 minuten op 180 graden.

Bronvermelding