Appelcake

Gebak, Brunch, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 11-12-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • zout
  • geraspte citroenschil
  • 3 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • melk
  • 500 gr goudreinetten
  • 0,5 potje abrikozenjam

Bereiden

- Schil de appelen en s nijd deze in partjes, besprenkel met citroensap tegen verkleuren - Beboter een springvorm en bestuif deze met bloem. - Roer de boter met de suiker, wat zout en de geraspte citroenschil tot een schuimige massa. - Voeg de eieren een voor een toe en klop ze goed door het deeg. - Roer hierna het gezeefde zelfrijzende bakmeel en een scheutje melk erdoorheen. - Doe de helft van het deeg in de vorm en leg hierop de helft van de 500 gram in partjes gesneden goudrenetten. - Nu de rest van het deeg in de vorm doen en de resterende appelen er dakpansgewijs op schikken. - Bak de cake in een matig warme oven ( 125 graden C) bij overwegende onderwarmte in ca. 1 1/2 uur gaar en bruin. - Neem tenslotte de cake uit de vorm, bestrijk hem met een dun laagje abrikozenjam en laat hem op een taartrooster afkoelen.

Materialen

Hulpmiddelen: Spring vorm van 22 of 24 cm doorsnee kom mixer

Bronvermelding