Menu
Appelcake
Ingrediënten
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr suiker
- zout
- geraspte citroenschil
- 3 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- melk
- 500 gr goudreinetten
- 0,5 potje abrikozenjam
Bereiden
- Schil de appelen en s nijd deze in partjes, besprenkel met citroensap tegen verkleuren
- Beboter een springvorm en bestuif deze met bloem.
- Roer de boter met de suiker, wat zout en de geraspte citroenschil tot een schuimige massa.
- Voeg de eieren een voor een toe en klop ze goed door het deeg.
- Roer hierna het gezeefde zelfrijzende bakmeel en een scheutje melk erdoorheen.
- Doe de helft van het deeg in de vorm en leg hierop de helft van de 500 gram in partjes gesneden goudrenetten.
- Nu de rest van het deeg in de vorm doen en de resterende appelen er dakpansgewijs op schikken.
- Bak de cake in een matig warme oven ( 125 graden C) bij overwegende onderwarmte in ca. 1 1/2 uur gaar en bruin.
- Neem tenslotte de cake uit de vorm, bestrijk hem met een dun laagje abrikozenjam en laat hem op een taartrooster afkoelen.
Materialen
Hulpmiddelen: Spring vorm van 22 of 24 cm doorsnee kom mixer