Menu
Broccolitaart met Peer & Amandel
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 500 gram broccoli
- 100 gram gepelde amandelen
- 2 handperen
- 3 el paneermeel
- 4 eieren
- 1,5 dl slagroom
- 100 gram belegen kaas (in plakken)
- peper, versgemalen
- zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Kook ze 2 minuten en giet ze af. Hak de amandelen grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de vruchten in dunne plakjes.
Bekleed een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede met het deeg. Bestrooi de deegbodem met paneermeel en verdeel de peer erover. Leg de broccoli en noten op de peer. Klop de eieren los met peper, zout en slagroom. Schenk het ei-roommengsel over de taart en dek dit af met de plakken kaas. Zet de taart 35-40 minuten in het midden van de oven.