Menu
Saucijzenbroodjes, Hollands Broodje, makkelijk zelf te maken
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 400 gr mager rundergehakt
- 1 klein uitje
- 1,5 bruine boterham
- melk
- 1 ei
- 3 eetl ketchup
- 1 eetl zoete rode pepersaus
- 1 teen knoflook
- 2 theel mosterd poeder
- zout en peper naar smaak
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op ca 200°.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Week het brood in wat melk
- Bedek de bakplaat met bakpapier.
- Snipper het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk.
- Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel het in 10 gelijk porties.
- Draai van elke portie een worstje en leg dat op een plakje.
- Vouw het plakje dubbel om het worstje heen, maak de deeguiteinden met een vinger nat en plak ze op elkaar.
- Leg de broodjes niet te dicht op elkaar op de bekleedde bakplaat.
- Bestrijk ze met losgeklopt ei of melk.
- Bak in ca 25 à 30 minuten knisperig goudbruin ...
Zowel koud als warm heerlijk.
Variaties
- Je kunt door het gehakt telkens anders te kruiden lekker varieren.
- Kruid ze indisch door er gember, komijn, sambal en ketjap door te doen ipv de ketchup en de mosterd. Bestrooi ze dan met wat sesamzaad voor ze de oven ingaan.
- Doe er ook eens wat zongedroogde tomaatjes en italiaanse kruiden en fijngehakte olijven (of tapenade) door.
- Door de broodjes in 3-en te snijden voor ze de oven in gaan krijg je lekkere borrel of party broodjes.