Saucijzenbroodjes, Hollands Broodje, makkelijk zelf te maken

Anders, Lunch, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-12-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 400 gr mager rundergehakt
  • 1 klein uitje
  • 1,5 bruine boterham
  • melk
  • 1 ei
  • 3 eetl ketchup
  • 1 eetl zoete rode pepersaus
  • 1 teen knoflook
  • 2 theel mosterd poeder
  • zout en peper naar smaak
  • bakpapier

Bereiden

- Verwarm de oven voor op ca 200°. - Ontdooi de plakjes bladerdeeg. - Week het brood in wat melk - Bedek de bakplaat met bakpapier. - Snipper het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk. - Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel het in 10 gelijk porties. - Draai van elke portie een worstje en leg dat op een plakje. - Vouw het plakje dubbel om het worstje heen, maak de deeguiteinden met een vinger nat en plak ze op elkaar. - Leg de broodjes niet te dicht op elkaar op de bekleedde bakplaat. - Bestrijk ze met losgeklopt ei of melk. - Bak in ca 25 à 30 minuten knisperig goudbruin ... Zowel koud als warm heerlijk. Variaties - Je kunt door het gehakt telkens anders te kruiden lekker varieren. - Kruid ze indisch door er gember, komijn, sambal en ketjap door te doen ipv de ketchup en de mosterd. Bestrooi ze dan met wat sesamzaad voor ze de oven ingaan. - Doe er ook eens wat zongedroogde tomaatjes en italiaanse kruiden en fijngehakte olijven (of tapenade) door. - Door de broodjes in 3-en te snijden voor ze de oven in gaan krijg je lekkere borrel of party broodjes.

Bronvermelding