Bieten-appelsoep uit de oven

Soepen, Voorgerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-12-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g verse bietjes, geschild, geraspt
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1 ui, gehakt
  • 100 g groene appels, geschild, klokhuis eruit,fijngesned
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el citroensap
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 300 ml slagroom, plus extra voor erbij
  • tuinkerst of fijngehakte peterselie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 140C. Meng alle ingrediënten in een ovenschaal,behalve de slagroom en tuinkers. Breng op smaak met (zout en) peper, dek af met aluminiumfolie en zet 4 uur in de oven. Verwijder het laurierblaadje en laat afkoelen. Pureer het mengsel, in gedeelten, in een blender tot het glad is en schep in een pan. Breng de soep op smaak met zout en peper, roer de slagroom erdoor en warm de soep zachtjes op, zonder dat hij aan de kook raakt. Schep de soep in kommen en roer er wat extra slagroom door. Bestrooi met tuinkers of peterselie.

Materialen

6-8 personen.

Bronvermelding