Dichte appeltaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 60 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 gr. bloem
  • 175 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr. roomboter
  • 175 gr. witte basterdsuiker
  • 100 gr. amandelen
  • zout
  • 3 stuks ei
  • 10 stuks bitterkoekjes
  • 4 stuks goudreinetten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 165 graden. Rooster de amandel in een droge koekenpan goudbruin en maal ze daarna fijn. Meng de bloem, bakmeel, boter, suiker, amandelen, 1 ei en een snufje zout tot een samenhangend deeg. Rol de helft van het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte en bekleed hiermee de ingevette vorm. Bedek de bodem met een laag bitterkoekjes. Schil de appels en snij ze in plakjes. Verdeel de appel over de bitterkoekjes. Klop de overige 2 eieren los en giet ze over de appel. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap van 1/2 cm dikte en bedek hiermee de taart. Druk de randen goed dicht. Bestrijk evt. de bovenkant met nog wat losgeklopt ei. Zet de taart ca. 60 minuten in de oven.

Materialen

Springvorm of pievorm

Bronvermelding