Verse tonijn met oregano

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2004 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 400 gram tomaten (vers of uit blik) en kleingesneden
  • 1 theelepel oregano (liefst vers)
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 st. 150 tot 180 gr. tonijnfilet
  • 1 dl. olijfolie

Bereiden

Doe de tomaten met de knoflook, kappertjes, oregano, wat zout en flink veel peper in een mengkom. Spoel de stukken tonijnfilet af en dep ze droog met keukenpapier. Schenk iets meer dan de helft van de olie in een grote ovenschaal en schik hierin de stukken tonijn naast elkaar. Verdeel het tomatenmengsel over de vis. Sprenkel de rest van de olie erover. Plaats de ovenschaal circa 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Materialen

mengkom, ovenschaal

Bronvermelding