Zoete uitenchutney

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2004 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 250 gr suiker
  • 3 dl witte wijnazijn
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl kaneel
  • zout en peper
  • 1 kg zoete uien
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 tl koenjit
  • 250 gr rozijnen
  • 2 tl gemberpoeder

Bereiden

Verhit in een braadpan 4 eetlepels zonnebloemolie en fruit hierin 2 geperste teentjes knoflook. Voeg 1 kg zoete uien in ringen en 2 appels in stukjes toe en bak die ca. 20 minuten op laag vuur. Roer er 250 gr suiker, 3 dl witte wijnazijn, 2 theelepels koenjit (geelwor- telpoeder), 1 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels kaneel, zout en versgemalen peper door en laat ca. 20 minuten tot een dikke massa inkoken. Roer er 250 gr gewelde rozijnen door en laat nog 5 minuten koken. Schep de chutney in 3 brandschone potjes van 450 gr met schroefdeksel, leg bovenop een nat stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op hun kop. De chutney is lekker na ca. 4 weken en blijft een jaar goed.

Bronvermelding