Menu
Ballekes in tomatensaus van Peter Jef
Ingrediënten
- 1 p/p ui
- boter
- 1 potje geconcentreerde tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 brik vloeibaar tomatenconcentraat
- 1 rundsbouillonblokje
- tijm, laurier
- 600 gr gehakt
- 50 gr paneermeel
- 1 ei
Bereiden
voor de ballekes:
- voeg de eieren en het paneermeel bij het gehakt tot het niet meer plakt aan de vingers
- ballekes rollen (niet te klein)
voor de saus:
- uien fijnsnijden en fruiten in boter
- als ze glazig zijn een bodempje water toevoegen
- tomatenpuree en gepelde tomaten en vloeibare tomatenconcentraat bijvoegen
- alles laten pruttelen op een laag vuurke
- de gerolde ballekes, ongebakken, erbij doen
- tijm en laurier (niet te zuinig) en rundsbouillon toevoegen.
- een uur tot anderhalf uur laten sudderen
- opdienen met verse frietjes
TIP: maak de saus een dag op voorhand