Menu
Andijvieschotel met kip en mais
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 450 g rijst
- 400 g andijvie
- 1 blik mais
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 el ketjap
- 6 el olie
- 1/2 schep bouillon
- peper
Bereiden
Snijd de kip in stukjes.
Roer de kip door een marinade van de ketjap en knoflook.
In de koelkast ca 4 uur laten marineren, af en toe omscheppen.
Paprika in stukjes. Ui in ringen. Andijvie in reepjes.
Verhit de olie in een wok.
Schep de kip met een schuimspaan uit de marinade.
Bak de kip in ca 5 minuten rondom bruin.
Bak zachtjes de ui en de paprika gedurende 3 minuten mee.
Voeg de andijvie toe en bak nog 3 minuten.
Schep de mais er nu door en verwarm het geheel nog ca 2 minuten.
Op smaak brengen met bouillon en peper.
Serveren met rijst.