IJsbombe

Anders, Nagerecht, 12 personen, Anders.

Laatst aangepast: 16-12-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 900 ml bak vanilleroomijs aardbeien en framboos
  • 8 takjes chocoladetakjes mint
  • 1 liter roomijs speciaal à 1000 ml (Hertog)
  • 5 stuks 5 roze torenschuimpjes, pak à 100 g (C1000)
  • 900 ml kaneel-roomijs met apfelstrudel
  • 1 zakje chocoladeglazuur (Dr. Oetker)
  • 250 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, bessen)

Bereiden

* Bekleed de kom met huishoudfolie. * Neem het aardbeien-frambozenijs uit de * vriezer en laat het iets zacht worden. Hak de chocoladetakjes in stukjes. Spatel de chocolade door het ijs. Bestrijk de wand van de kom met het ijs en zet de kom in de diepvries. * Neem het roomijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden. Hak de schuimkoekjes in stukjes en spatel ze door het roomijs. Neem de kom met aardbeien-frambozenijs uit de vriezer en strijk het schuimpjesijs over de eerste ijslaag uit. * Zet de kom terug in de vriezer en neem het kaneelijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden. Vul de kom met het kaneelijs en strijk het glad. Dek de bombe af met huishoudfolie en laat het ijs in ± 3 uur bevriezen. * Neem 15 min. voor het serveren de kom uit de vriezer. Houd de schaal enkele tellen in een bak met heet water. Keer de bombe op een mooie schaal. * Smelt de chocolade volgens de aanwijzigen op het zakje en verdeel deze over de bevroren bombe. Garneer de bombe met het fruit en snijd deze in punten.

Materialen

bolvormige glazen kom (inh. 2 l)

Bronvermelding