Gerookte forel met mierikswortelroom, Amuse

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuk komkommer
  • 50 ml slagroom
  • 2 tl mierikswortel
  • 25 gram gerookte forelfilet

Bereiden

Van komkommer 4 plakjes afsnijden. Plakjes met zout bestrooien en minstens 15 minuten laten staan. Met citroentrekker of scherp mesje van rst van komkommer 4 mooie reepjes trekken (rest van komkommer wordt niet gebruikt). In kom slagroom met mierikswortel stijf kloppen en in spuitzak doen. Tot gebruik in koelkast leggen Met borrelglaasje uit forelfilets 4 rondjes steken. Bereiden: Forelplakjes op komkommerplakjes leggen. Toefje mierikswortelroom erop spuiten. Mierikswortelroom met komkommerreepjes garneren.

Materialen

borrelglaasje spuitzak met kleine spuitmond

Bronvermelding