Romige paprikasoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2004 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 sneetjes witbrood, in blokjes
  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 1-2 rode paprika's, in stukjes
  • 3 gele paprika's, in stukjes
  • 2 vleestomaten, in partjes
  • 1,25 ltr. kippenbouillon, van een tablet
  • 0,5 dl. slagroom
  • 2 el. fijngesneden peterselie
  • 2 el. fijngesneden basilicum
  • zout, peper

Bereiden

2 el. olie met knoflook verhitten en brood hierin 2-3 minuten krokant en lichtbruin bakken. Brood uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. 2 el. olie verhiiten en sjalotjes, paprika's en tomaten hierin ca. 5 minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Mengsel pureren met de staafmixer en eventueel zeven. Soep opnieuw aan de kook brengen en op smaak brengen met peper en zout. Voor serveren croutons, slagroom, peterselie en basilicum over de soep verdelen.

Bronvermelding