Pavlova

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 150 gram witte basterd suiker
  • 3 druppels vanille-essence
  • 1 theelepel witte-wijn azijn
  • 1 theelepel maïzena
  • 250 gram frambozen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml slagroom

Bereiden

Oven voorverwarmen op 150 ºC. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen met mespunt zout tot de massa pieken vormt. Suiker lepel voor lepel er door kloppen tot de pieken stijf worden. Vanille-essence, azijn en maïzena erdoor scheppen (niet meer kloppen!) Eiwitschuim in cirkel (of 4 kleine circels) op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat laag in de oven schuiven en ca. een uur bakken. Dan oven uitschakelen maar deur dicht laten! Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen/afkoelen, buitenkant is dan hard en binnenkant zacht. Met vork wat frambozen fijn prakken, slagroom met vanillesuiker en fijgeprakte frambozen stijfkloppen. Schuimtaart uit de oven halen, slagroom op de taart scheppen en garneren met frambozen. I.p.v. frambozen kan er natuurlijk ook ander (rood) fruit gebruikt worden. en ik gebruik zelf altijd 3 zakjes vanillesuiker i.p.v. essence.

Materialen

Vetvrije beslagkom, bakpapier, mixer

Bronvermelding