'De sandwiches van Mrs Leyel, high tea', van Claudia

Brood/sandwiches, Buffet, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-11-2019 | 50 keer bewaard

Ingrediënten

  • sandwiches met ........

Bereiden

Leyel, die geloofde dat "het een even grote kunst was sandwiches te bereiden als een Franse maaltijd", besteedde er in The Gentle Art of Cookery veel aandacht aan. Haar geheim was heel veel boter te gebruiken en alle soorten vlees liever in stukjes te raspen of te hakken of met de hand uit elkaar te trekken dan ze in plakken te laten. Hier volgen enkele van haar combinaties: - *Kip en gehakte amandelen met room, op smaak gebracht met zout, peper en paprikapoeder. - *Kip en ham met mayonaise, bedekt met plakjes komkommer. - *Zalm fijn geprakt met boter, of vermengd met room, op smaak gebracht met zout, peper en worcestersaus en bedekt met plakjes komkommer die met Franse dressing en fijngehakte peterselie zijn aangemaakt. - *Fijngestampte garnalen met mayonaise, bestrooid met peper en zout en besprenkeld met citroensap. - *Met boter tot pasta gestampte kaas, op smaak gebracht met een paar druppels dragonazijn en zelfbereide mosterd. - *Gehakte olijven en verse roomkaas. - *Gehakte hardgekookte eieren vermengd met mangochutney, een volle theelepel voor elk ei, en wat waterkers. - *Gekookte gerookte schelvis in stukjes verdeeld en vermengd met room en fijngehakte peterselie, op smaak gebracht met zout en cayennepeper. - ++Bij elkaar vormen ze probleemloos een voedzame high tea.

Bronvermelding