Zalmforel in bieslook - roomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl boter/margarine
  • 300 g zalmforelfilets
  • zout
  • 100 g oesterzwammen
  • 4 bosuitjes
  • 1/4 l. slagroom
  • 26 spriet bieslook
  • versgemalen peper
  • 1 kleine citroen
  • 2 tak peterselie

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 gr. C. De ovenschotel invetten. Vis inwrijven met zout. In ovenschotel de vis naast elkaar leggen. Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen. Stelen wigvormig wegsnijden. Oesterzwammen in reepjes snijden. Op vis leggen. Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. Bosuitjes snipperen en over vis verdelen. Slagroom erover schenken. 20 takjes bieslook erboven fijnknippen. Zout en peper erover strooien. Ovenschotel afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven, vis in ca. 15 min. gaar laten worden. Intussen citroen wassen en in plakjes snijden. Plakjes halveren. Folie verwijderen en voorzichtig vis op schaal scheppen. Met schuimspaan de oesterzwammen uit saus scheppen en over de vis verdelen. Zijkant garneren met citroen, rest van bieslook en peterselie. Saus overdoen in sauskom. Apart opdienen. Lekker met krieltjes, doperwten en komkommersla.

Materialen

Oven, lage ovenschotel 1 1/2 L, aluminiumfolie, schuimspaan, sauskom.

Bronvermelding