Basisrecept wafels

Hartige taarten, Ontbijt, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-12-2007 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje ` vanillesuiker
  • 1 stuk ei
  • 1,5 dl melk
  • 1 snufje zout

Bereiden

De boter in een pan smelten. Bakmeel met vanillesuiker en zout in een kom doen. Maak in het midden een kuiltje. Hierboven het ei breken. Met een houten lepel al roerende de gesmolten boter met melk en 1¿ dl. water toevoegen. Blijven roeren tot het een glad beslag is. Het wafelijzer met een kwastje met olie invetten. Met een soeplepel het beslag in het wafelijzer schenken. De wafel in ± 3 min. goudbruin en gaarbakken. Leg de wafel op een schaal en bak oop dezelfde manier nog 3 à 4 wafels.

Materialen

1 wafelijzer

Bronvermelding