Spruitjes met spekjes uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-12-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kuipje boursin quisine light tuinkruiden
  • 4 ons spruitjes
  • 1 grote tomaat
  • 1 bakje magere spekreepjes
  • 4 ons aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 schaaltje extra belegen geraspte kaas of parmezaanse kaas

Bereiden

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook ze kort, net niet gaar. Maak de spruitjes schoon en kook ook deze kort. Snijd een tomaat in blokjes. Vet een ovenschaal in, meng alle bovenstaande ingredienten door elkaar en doe ze in de ovenschaal. Doe de halve inhoud van het kuipje Boursin in een mengkom en klop dit los met de 2 eieren (voeg eventueel enkele eetlepels melk toe). Schenk dit over de ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet de ovenschotel ongeveer 30 min. op 200 graden in de oven. Eet smakelijk!

Materialen

ingevette ovenschaal koekenpan om spekjes in te braden pan om spruitjes in te koken mesje om spruitjes schoon te maken mengkom en garde om eieren met Boursin te mengen

Bronvermelding