Dikkertjes

Brood/sandwiches, Lunch, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-12-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 1/2 liter melk
  • 100 gram suiker
  • 1 st. ei
  • 100 gram (vloeibare) boter
  • 200 gram rozijnen en/of stukjes appel (met kaneel)

Bereiden

doe het bakmeel en het zout in de kom en voeg er onder goed roeren de melk aan toe doe er daarna de suiker en het ei bij en roer het beslag glad en luchtig voeg er dan de boter aan toe roer er als laatste de gewassen rozijnen en/of stukjes appel door verwarm de koekenpan en doe er een beetje olie in op enige afstand van elkaar hoopjes deeg in de pan doen en deze aan beide zijden langzaam bruin bakken, gebruik evt. een spatdeksel om het beslag sneller te laten garen serveer de dikkertjes warm met poedersuiker

Materialen

beslagkom, mixer, koekenpan (met spatdeksel)

Bronvermelding