Carpaccio van vijgen met mascarponeijs

Anders, Nagerecht, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 24-12-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 verse vijgen
  • 350 g mascarpone
  • 700 ml volle melk
  • 350 gr suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 50 gr glucosesiroop
  • 1 fles rode wijn
  • 1.5 dl water
  • 5 cl creme de Cassis
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Bereiden

IJs: Splits een vanille stokje. Breeng de melk voor het ijs aan de kook met 150 suiker, draai het vuur laag en laat het vanillestokje 10 minuten mee trekken. Voeg van het vuur af de glucose siroop en mascarpone toe. Schraap het vanille stokje goed uit. Laat he ijsmengsel afkoelen. Draai er in de Ijsmachine ijs van. Tot gebruik in de vriezer bewaren. Vijgencarpaccio: Was en drrog de vijgen. Snij 12 vijgen in vieren. Bekleed snijplanken met platicfolie; leg de kwarten vijg erop (met flink wat tussenruimte, leg er dan weer folie over en plet de stukken vijg met een hamertje zodat een dunne "carpaccio" ontstaat. Verwijder de folie niet maar laat ze tot gebruik in de koeling tussen folie liggen. Gepocheerde vijgen: Trek zestes van de citroen en de sinaasapple en pers ze uit. Doe zestes, sap, de wijn, de creme de cassis 1 vanillestokje 1 theelepel glucose, 1,5 dl water en 200 gr suiker in de pan, breng aan de kook en laat op een heel zacht pitje een half uurtje trekken. Pocheer de overige vijgen ca. 15 tot 20 minuten in het rode wijnmengsel. Neem de vijgen uit de siroop en zet ze op kamertemperatuur weg tot later gebruik. Presenetatie; Warm de siroop weer iets op tot lauw en vloeibaar. Leg op elk bord 4 plakjes vijgencarpaccio. Zet er een gepocheerde vijg bij. Druppel er wat rode wijnsiroop omheen. Voeg als laatste een bolletje ijs in het mideen toe en serveer direct.

Materialen

IJsmachine Plastic folie (Vlees)Hamer

Bronvermelding