'BBQ, Verse Ananas op de Barbecue', van Steve

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-12-2019 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • ananas en ......

Bereiden

1 verse ananas suiker eventueel: scheut rum - We hebben gebarbecued, de barbecue is dan nog een hele tijd heet en is, na het grote werk, dus goed te gebruiken voor dit lekkere toetje. De ananas gebruiksklaar maken en in plakken snijden, niet te dun. - Haal de ananas even door de (bruine)suiker en laat dit laagje karameliseren op de barbecue. Oppassen dat het niet aanbrandt, want dat wordt het bitter, eventueel dus op aluminiumfolie. Ongeveer 2 minuten en dan keren. Sprenkel de rum er nu over, als je dat gebruiken wil, dan weer 2 minuten grillen - Leg de schijven ananas op de borden. - Extra: Schep er twee bolletjes slagroom- of vanille-ijs naast*. - *Lekker is het dan om wat gembersiroop, karamel- of chocoladesaus over het ijs te gieten! Of de ananas met slagroom te serveren!

Bronvermelding