Menu
Oud-Hollandse appelbeignets
Ingrediënten
- 20 stuks 2 eieren
- 300 ml melk of 150 ml melk en 150 ml bier
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 appels (Elstar of Goudrenet)
- 3 eetl. citroensap
- frituurolie
- 50 gr suiker
- 1 eetl kaneelpoeder
Bereiden
Bereidingsinfo: Voor circa 20 stuks
Ingrediënten:
2 eieren
300 ml melk of 150 ml melk en 150 ml bier
250 g zelfrijzend bakmeel
4 appels (elstar of goudrenet),
geschild, in plakken van 1 cm dik
3 eetl. citroensap
frituurolie
50 g suiker
1 eetl. kaneelpoeder
keukenpapier
Voorbereiding:
Klop de eieren los met 50 ml melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk of bier toe. Besprenkel de appels met citroen.
Bereiding:
Verhit de frituurolie tot 180°C. Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. Haal de appelflappen met een vork uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.
Variatie:
In plaats van appel is banaan of ananas ook heel lekker.
Voedingswaarde per persoon:
eiwit: 3 g
vet: 6 g
koolhydraten: 15 g
kcal (kj): 125 (525)
Materialen
keukenpapier