Appel-kwarkcake

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram cakemeel
  • 100 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram kwark
  • 500 gram appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels suiker

Bereiden

Verwarm de oven voor. Roer de boter, suiker en vanillesuiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er een voor een door. Meng de kwark en het citroensap erdoor tot een samenhangende massa. Spatel het cakemeel er luchtig door. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in smalle partjes. Strooi de kaneel erover. Vul de bakvorm met het beslag. Strijk het iets glad en verdeel de appelpartjes er over. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en 2 el suiker. Bak de cake iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

Materialen

Springvorm ø 24 cm Elektrische oven: 170°C Heteluchtoven: 160°C Baktijd: 50-60 minuten

Bronvermelding