Menu
Champignonsoep met basilicum
Ingrediënten
- 500 gram champignons
- 1 flinke ui
- 1/2 bosje peterselie
- 1 bosje basilicum
- 40 gram boter
- 1 liter kippenbouillon, zelfgetrokken, uit een pot, of tab
- 1 bekertje creme fraiche
- 1 scheutje citroensap
Bereiden
Voorbereiden:
Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snipper de ui. Sla de gewassen peterselie en de basilicum droog en trek de blaadjes van de stelen. Gooi de dikke stelen weg.
Bereiden:
Verhit de boter in de soeppan en laat de ui glazig fruiten. Laat de champignons meebakken tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Giet er de bouillon bij. Roer de creme fraiche door de soep. Pureer de peterselie met de basilicum, het citroensap en zonodig een scheutje water in de blender of foodprocessor. Roer de groen puree vlak voor het serveren door de soep, laat kort doorwarmen en breng zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.
Materialen
Blender of foodprocessor. Soeppan.