Menu
Appeltaart met kersen en kruimeltjes
Ingrediënten
- 300 g gezeefde bloem (voor het deeg)
- 100 g witte basterdsuiker
- 200 g kleingesneden boter
- 1 groot ei
- 1 snufje zout
- 1 tl koekkruiden
- 750 g appelstukjes,bijv. Braeburn of Elstar = ± 5 appels
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1 potje taartfruit kersen van Hero of een potje kersenjam
- 100 g boter (voor het kruimeldeegje)
- 100 g bloem
- 100 g suiker
Bereiden
Kneed het deeg met de deeghaken van de keukenmachine of met de hand.
Laat het deeg eventueel even rusten in de koelkast (terwijl je de vulling en het kruimeldeegje maakt).
Rol het deeg uit en doe het in een beboterde glazen of aardewerken ovenvorm van 24 cm met een wat hogere rand dan een quichevorm. Prik de bodem hier en daar in met een vork.
Leg de appel/kersenvulling erop.
Daar bovenop de kruimeltjes. Beetje aandrukken.
Combinatiemagnetron voorverwarmen op 200°.
Dan gaat het heel snel: met 350W erbij 30 minuten. Klaar.
In de vorm laten afkoelen.
Als je er af kunt blijven, is het de volgende dag echt nog lekkerder!
Dit kan natuurlijk ook in een gewone oven.
Dan zal het ongeveer 60 - 70 minuten duren bij 200°.
Dan kun je natuurlijk ook een gewone springvorm gebruiken.