Amandelkokosdessert

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-06-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 doosje santen, kokos (3 maal 50g, Go-Tan)
  • 4,5 dl. halfvolle melk
  • 50 g. boter
  • 250 g. amandelgriesmeel (pak å 170g., Koopmans)
  • 100 g. suiker
  • 50 g. amandelschaafsel
  • 50 g. rozijnen
  • snufje zout
  • geraspte kokos om te bestrooien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 gr C. (hetelucht 170gr C). Los de zakjes santen op in 4,5 dl kokend water en 4,5 dl melk. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de griesmeel en de suiker toe. Laat de griesmeel ca. 5 minuten op een laag vuur gaar worden. Voeg de kokosmelk toe aan het griesmeelmengsel en laat het even goed doorkoken tot een stevig mengsel. Spoel de rozijnen en voeg deze samen met het amandelschaafsel en zout toe aan het griesmeel-kokosmengsel. Schenk het mengsel in een ovenschaal, strijk de bovenkant glad en bestrooi met de geraspte kokos. Bak de griesmeeltaart midden in de oven in ca. 30 minuten gaar. Tip: het s niet nodig om de vorm in te vetten, wilt u de taart storten strooi dan wat kokos onder in de ovenschaal. Serveertip: taart is zowel warm als koud lekker, extra lekker met bosvruchtenjam erbij.

Materialen

ovenschaal.

Bronvermelding